Kaakkurin kouluun kaksi teknologiapainotteista luokkaa

Syksyllä 2017 Kaakkurin koulussa on aloittanut toimintansa kaksi teknologiapainotteista luokkaa. Teknologiapainotteisuutta toteutetaan luokkapari -ajatuksella. 4C ja 4D Luokkien opettajina toimivat Petri Kemppainen ja Samuli Sorvari.

Teknologiapainotteisuutta on toteutettu Oulussa Rajakylän koulussa jo useampia vuosia. Heillä on toiminnasta kertynyt hyviä kokemuksia ja myös paljon hyödynnettävää materiaalia. Tänä syksynä toiminta on laajentunut niin, että Kaakkurin lisäksi ympäri suomea aloittaa kahdeksan teknologiapainotteista luokkaa. Aloittavien teknoluokkien opettajat ovat verkostoituneet ja keskeinen toiminta-ajatus on ideoiden ja kokemuksien jakaminen ja yhdessä kehittäminen.

Teknoluokalla opiskelun keskiössä on käsillä tekeminen, ryhmätyöskentely, ongelmakeskeisyys ja oppilaiden aktiivinen rooli. Lisäksi tavoitteena on tehdä jokaisessa projektissa yhteistyötä paikallisten yritysten ja korkeakoulujen kanssa.  Luokalla tehdään lukuvuoden aikana 3-4 laajaa teknologiaprojektia, joihin yhdistetään järkevällä tavalla lukuvuoden sisältöjä eri oppiaineista.

Kaakkurissa lähdemme rakentamaan teknoluokkatoimintaa alusta lähtien oman koulumme näköiseksi, mutta jonkinlaisen käsityksen toiminnasta saa tutustumalla Rajakylän blogiin https://rajakylatekno.wordpress.com. Blogista löydät myös rakennuspalikat luokan pedagogiasta ja sisällöistä https://rajakylatekno.wordpress.com/teknologiapainotteisen-luokan-rakennuspalikat.

Tässä blogissa kerromme toiminnastamme ja toteutetuista projekteista.

Teknoluokkaterveisin
Samuli Sorvari Ja Petri Kemppainen

Jätä kommentti